Interactieve Workshop Creatief Denken

Doorbreek je denkpatronen in een inspirerende sessie boordevol creatieve werkvormen.

Leer hoe je creatieve brein werkt en pas het toe in je werk.

Medewerkers tijdens een workshop creatief denken.

Een greep uit de bedrijven die je voorgingen:

Icon team inspiratie

Geïnspireerde teamleden

In een workshop creatief denken gaan alle luiken open en waait er een frisse wind door je hoofd. Verras je team met hun eigen creativiteit.

Icon beter brainstormen

Betere brainstorms

Haal meer resultaat uit de tijd die je besteedt aan creatieve samenwerking. Krijg grip op het proces en ontdek welke denktechnieken voor jullie het beste werken.

Icon out of the box denken

Creatieve oplossingen

Out of the box ideeën krijgen ineens èchte betekenis. Doorbreek denkpatronen en kom daadwerkelijk tot originele nieuwe invalshoeken.

Met een groep collega's hebben wij een top workshop gehad. De facilitator kan de groep goed aanvoelen, begrijpt de behoeftes en komt goed voorbereid met leuke oefeningen om het ook interactief te houden. Veel geleerd en meegenomen, er komt zeker een follow up!

Camilla van Wirdum • TNO

Foto van klant

Out of the box oplossingen, wanneer je maar wil

Je werktijd wordt steeds meer opgeslokt door 'business as usual'.

Door personeelstekort en hybride werken vindt je team geen tijd meer voor creatieve samenwerking.

Als je tijd vrijmaakt, wil je die natuurlijk effectief inzetten. Maar hoe doe je dat?

Gelukkig weten wij hoe. En iedereen kan het leren.

Stel je voor dat je altijd toegang hebt tot nieuwe ideeën en oplossingen. In onze workshops leer je hoe je binnen 3 seconden kunt overschakelen naar je creatieve brein.

Team bezig met out of the box ideeën bedenken.

Geef creativiteit weer speelruimte

Medewerkers tijdens een workshop creatief denken.

3 oplossingen voor meer creativiteit in je team

Wil je de creatieve mogelijkheden van je team vergroten? Creativiteit kun je op 3 niveaus stimuleren.

Creatieve mindset

Icon creatieve mindset

Geef je team ruimte voor creatieve gedachtes.

Creatieve denk-tools

Icon creatief denken

Leer hoe je tot originelere ideeën kunt komen.

Creactief proces

Icon creatief proces

Gebruik een effectief creatief proces waar je op kunt vertrouwen.

Worden nieuwe ideeën meteen neergesabeld? Springen jullie bovenop de eerste oplossing die jullie te binnen schiet? Dan heb je een mindset probleem.

Kiezen jullie steeds voor de oude bekende oplossingen? Nemen jullie geen tijd voor idee-ontwikkeling? Dan kunnen creatieve denk-tools jullie helpen om meer te gaan denken in mogelijkheden.

Blijven jullie hangen in de ideeënfase en komt er geen actie? Leiden brainstorms enkel tot frustratie of teleurstelling? Dan ben je gebaat bij een betrouwbaar creatief proces dat altijd werkt.

Creatief denken leer je door te doen!

We hebben workshops creatief denken voor elke situatie. Samen bepalen we de doelstelling van de workshop. Jij en je collega's worden op professionele wijze begeleid door onze senior specialisten.

Creatief denken leer je door het te doen. Tijdens de workshop zijn jullie zelf veel in actie. Korte stukken theorie worden afgewisseld met hands-on oefeningen.

Als je wil kunnen jullie de denktechnieken toepassen op een casus uit jullie praktijk. Dat geeft je team een frisse blik op het eigen werk.

Dit is wat je krijgt

  • Geïnspireerde teams
  • Enthousiasme voor vernieuwing
  • Creatieve oplossingen wanneer je ze nodig hebt
  • Meer lef om het anders aan te pakken

Ik wilde mijn teamleden leren om out of the box te denken. Met de voor de hand liggende oplossingen los je niet alle problemen op. We hebben verschillende creatieve technieken geoefend om tot creatieve oplossingen te komen.

Het wordt ook na de workshop echt concreet door mensen in het team opgepakt. Dat leidt tot verrassende oplossingen! Een aanrader voor elk team.

Hans Drijver • Director Operations & IT Universal Music Nederland

Foto van klant

10+ jaar ervaring in de werking van creatief denken

Icon helm

Trainers met praktijkervaring

Geen boekenwijsheid maar echte praktijkervaring. We zijn dagelijks bezig met het begeleiden van creatieve samenwerking in het bedrijfsleven.

Icon focus

Focus op het resultaat

De workshop zelf moet natuurlijk inspirerend zijn. De deelnemers gaan enthousiast de deur uit. Maar we letten er altijd op dat jij resultaat krijgt waar je mee verder kunt.

Icon smiley

Interactie en plezier

De inhoud is bij ons even belangrijk als de sfeer. In onze workshops is er altijd reuring en wordt er samen ook gelachen.

Icon wetenschap

De laatste stand van kennis en tools

Onze trainers zijn continu in ontwikkeling. Ze maken gebruik van de nieuwste inzichten op het gebied van effectieve creativiteit.

Icon schild

Een bak aan ervaring

Creactor is al sinds 2010 de specialist op het gebied van begeleiding van teamcreativiteit. Je krijgt toegang tot een schat aan ervaring. Dat blijkt ook uit de vele praktijkvoorbeelden die we gebruiken in onze workshops.

Ik heb nog een vraag..

De duur van een workshop kun je zelf kiezen. We adviseren je daar graag in. Als jij weet welk eindresultaat je wil bereiken, kunnen wij je vertellen welke workshoplengte daar goed bij past. Gebruik onze workshop configurator om tot een keuze te komen.

Jazeker. Je kunt ons bij jou op kantoor bestellen of op een externe locatie zoals een zalencentrum of vergaderlocatie.

De groepsgrootte kun je helemaal zelf bepalen. Wij passen ons programma aan op het resultaat dat je met de groep wil bereiken en de hoeveelheid deelnemers. Gebruik onze workshop configurator om de mogelijkheden op een rij te ontvangen.

Houd bij de zaal er rekening mee dat de deelnemers voldoende bewegingsruimte hebben. We adviseren om bij het boeken/reserveren van een zaal rekening te houden met het volgende:

  • Voldoende daglicht en ventillatie.
  • Per deelnemer ongeveer drie vierkante meter vloeroppervlak.
  • Voor elke deelnemer een stoel.
  • Tafels om aan te werken. Liefst verrijdbare tafels. Vermijd vergader zalen met één grote tafel in het midden die niet kan worden verplaatst.
  • Voldoende ruimte aan de muren en ramen om geeltjes op te kunnen plakken in subgroepen.
  • Een beamer of scherm.

Het spreekt voor zich dat de sfeer van een locatie bijdraagt aan de beleving van de deelnemers. Zoek dus bij voorkeur naar een inspirerende locatie die de groep nog niet kent.

Jazeker. De workshop creatief denken kan heel goed worden ingezet als interactieve lezing. De lezing beslaat dezelfde onderwerpen als de workshop. We passen de werkvormen aan aan de mogelijkheden van de zaal en de grootte van het publiek. Neem contact met ons op via de contactpagina om meer te weten te komen over de mogelijkheden.

Zeker niet. Ieder mens is creatief, want ieder mens heeft een brein. Wij hebben al met veel verschillende groepen gewerkt die dachten dat ze het niet in zich hadden. Maar eenmaal bezig komt er een verrassende hoeveelheid aan ideeën los.

Uit onze praktijk weten we dat creatieve teams juist baat hebben bij onze workshop creatief denken. Met name de structuur achter creatieve werkprocessen geeft creatieve professionals nieuwe inzichten. Ze ontdekken hoe ze hun creativiteit nog effectiever in kunnen zetten. En ze leren ook hoe ze er voor kunnen zorgen dat ze zelf geïnspireerd blijven.

Om een prijsopgave te krijgen voor jouw workshop creatief denken, kun je de workshop configurator invullen. Dan weten wij hoe groot de groep is en hoeveel tijd je wil besteden. Zodra we je gegevens hebben ontvangen, sturen we je een passende prijsopgave per mail.